ຍິນດີຕ້ອນຮັບເຂົ້າສູ່ເວັບໄຊທ໌ ພະແນກສຶກສາທິການ ແລະ ກິລາແຂວງອັດຕະປື; 5ຫຼັກມູນການສຶກສາ: ປັນຍາສຶກສາ, ຄຸນສົມບັດສຶກສາ, ແຮງງານສຶກສາ, ພະລະສຶກສາ ແລະ ສິລະປະສຶກສາ. 3 ລັກສະນະ : ລັກສະນະຊາດ, ລັກສະນະວິທະຍາສາດ ທັນສະໄໝ, ແລະ ລັກສະນະມະຫາຊົນ.

ນະຄອນດາໜັງ ສສ ຫວຽດນາມໃຫ້ການ ຊ່ວຍເຫລືອ ແຂວງອັດຕະປື ເປັນອາຄານຮຽນ ມູນຄ່າ 6 ຕື້ກວ່າດົ້ງ

outschool1ໃນກາງປີ 2017 ນີ້ ນະຄອນດາໜັງ ສສ ຫວຽດນາມ ໄດ້ໃຫ້ການຊ່ວຍເຫລືອຂະແໜງການສຶກສາ ແລະ ກິລາ ແຂວງ ອັດຕະປື ໂດຍການກໍ່ສ້າງ ອາຄານຮຽນ 2 ຊັ້ນໃຫ້ສູນ ກສນ (ສູນການສຶກສາ ນອກໂຮງຮຽນ) ຂອງແຂວງ ຕີເປັນມູນຄ່າກໍ່ສ້າງທັງໝົດ ຫົກຕື້ ສີ່ລ້ານ ໜຶ່ງແສນເຈັດສິບສອງພັນດົ້ງ icon new

outschoolອາຄານຮຽນຫລັງດັ່ງກ່າວແມ່ນໄດ້ ເລີ່ມລົງມືທຳການກໍ່ສ້າງມາແລ້ວ ແຕ່ຕົ້ນເດືອນ ກໍລະກົດ 2017, ມາຮອດປັດຈຸບັນ ສຳເລັດໄປແລ້ວ 70 %, ຕາມແຜນໂຄງການກໍ່ສ້າງ ແມ່ນຈະໃຫ້ສຳເລັດ 100% ໃນທ້າຍເດີອນ ມັງ ກອນ 2018 ນີ້ ພ້ອມຈັດພິທີມອບ-ຮັບ ແລະ ຊົມໃຊ້ຢ່າງເປັນທາງການ.
(ຂໍ້ມູນກອງປະຊຸມ ລາຍງານການກວດກາ ໂຄງການກໍ່ສ້າງ ອາຄານ ສູນ ກສນ ຂອງຄະນະກຳມະການປະຊາຊົນ ນະຄອນດາໜັງ ສສ ຫວຽດນາມ ທີ່ພະແນກສຶກສາທິການ ແລະກິລາ ແຂວງ ອັດຕະປື ໃນຄັ້ງວັນທີ 20 ທັນວາ 2017)

ບົດຂ່າວໂດຍ:   ພົມວິຫານ ໄຊຊະນະ
ລົງເວັບໄຊ໌ໂດຍ: ກິຕາ ສິດທິຮັກປັນຍາ